duminică, 17 ianuarie 2010

Canibalismul



"Ce dulce si moale era funduletul ei prajit la cuptor cu morcov, ceapa si slanina... Mi-a luat 9 zile sa o mananc toata."

Aceasta e descrierea facuta de fetitei de numai zece ani, Grace Budd, de catre asasinul sau, libidinosul antropofag Albert H. Fish.
Cunoscand comportamentul unor psihopati sexuali, putem ajunge la surprinzatoarea concluzie ca a existat o urma de adevar in acele fatastice povesti cu capcauni care mananca copii.
Comportamentul deviat si de neimaginat pentru nivelul de civilizatie detinut in zilele noastre isi are radacinile in traumele din copilarie a fiecaruia dintre pshiokillerii nostri. Ciudat este insa ca unii dintre ei reusesc sa isi mascheze pornirile malefice sub masca unor oamenii normali care sunt capabili sa aiba o familie un loc de munca si sa aiba un comportament impecabil. De cele mai multe ori familia si cunoscutii acestuia nu banuiesc cine este acesta in realitate.
"Capcaunul" din povestirea noastra, cu o biografie care i-a naucit pe specialistii renumiti, depasea orice asteptare... Diferenta dintre el si alti psihopati este ca atunci cand a comis acele crime oribile era lucid si foarte constient de actiunile sale.
Albert Fish s-a nascut in Washington DC, IN 1870. Foarte curand si-a descoperit o mare inclinatie pentru practicile sado-masochiste.Se bucura automutilandu-se, dar obtinea o placere la fel de mare si cand le facea rau celorlalti. Primele sale victime au fist animalele domestice, carora le taia cu sange rece capul si membrele in cadrul unor ritualuri sangeroase. Mai tarziu tulburarile copilariei considerate atunci de catre familie trecatoare au dus la adevarate jertfirea unui numar destul de mare de copii.Fish asocia tot ce i se intampla in viata cu religia, asa cel putin scapa de remuscari. Macabra liturghie canibala a lui Albert Fish incepe in 1910. Timp de 24 de ani, "capcaunul" a asasinat nepedepsit, fara ca nimeni sa nu suspecteze nici cel mai mic lucru.
In luna iunie 1928, familia Budd a dat un anunt in presa solicitand un loc de munca pentru a-si imbunatati situatia financiara precara. Cateva zile mai tarziu la usa lor a aparut un batranet distins si dispus sa ii ofere un loc de munca fiului lor de 18 ani.Pretinsul angajator a spus ca se numeste Frank Howard Intentia lui era sa abuzeze sexual baiatul. Cu toate acestea Fish a fixat ochii asupra lui Grace, una dintre dragalasele fetite ale familiei Budd. Grace avea doar 10 ani...Fish i-a convins pe parinti sa o ia pe Grace, spunand ca era ziua de nastere a nepoatei sale si ca in mod sigur fetita avea sa petreaca o dupa-amiaza placuta, urmand sa o aduca seara.
Grace nu a mai dat nici un semn de viata si, dupa cum este evident nici Frank Howard.Familia disperata anunta politia.Inspectorul Will King, care s-a ocupat de caz , era unul dintre acei detectivi clasici care nu considera nici un caz pierdut.Dupa 6 ani detectivul King continua sa puna cap la cap fapte. Acesta ii cere ajutorul unui prieten jurnalist si cu ajutorul acestuia publica un articol in care sustinea ca rapirea lui Grace Budd era pe punctul de a fi solutionata. Tertipul a dat rezultate spectaculoase. Tremurand parintii micutei au citit cele cateva randuri in care presupusul criminal confirma moartea fetitei : "Duminica, 3 iunie 1928 am fost la dvs. acasa, am cinat si Grace s-a asezat la mine in brate pentru a ma imratisa si am decis sa o mananc. Am inventat o zi de nastere si dvs. i-ati dat permisiunea sa ma insoteasca. Am dus-o la o casa abandonata din Wisteria Lodge pe care o gasisem cu mult timp inainte. Cand am ajuns, m-am dezbracatcomplet pt.a evita petele de sange. Cand m-a vazut dezbracat a inceput sa planga, sa tipe si a luat-o la fuga; am ajuns-o, am dezbracat-o si a inceput sa dea din picioare, sa muste si sa zgarie. Am strangulat-o, i-am taiat capul, am impartit-o in doua si am mancat-o pe bucatele timp de noua zile. Cel mai delicios a fost funduletul ei prajit.As fi putut sa o violez dar nu am facut-o. Fiica dvs. a murit virgina"
Nu este un film de groaza si nici vreo imaginatie bolnava este realitate dragii mei... Psihicul uman este extrem de complex.

3 comentarii: